Nathalie bijgesneden

Dit is het verhaal van dit meisje.

Vroeger

Naast lopen, vallen en weer opstaan, leerde ze vooral praten tijdens haar eerste levensjaren. Babbelen. Tetteren. Dit leidde tot de gevleugelde woorden: “Je zal er niet bij in slaap vallen”. Als zesjarige besefte ze dat woorden uit de lucht neer konden dwarrelen op papier en daar bleven liggen. Vanaf dat moment liepen haar schoentjes de kleine dorpsbibliotheek steeds vaker binnen en buiten. Stapels boeken versleepte ze. En toen ontdekte ze het plezier van “Het Schrijven”. Schriftjes werden gevuld met fantasietjes. Haar grootste wens op 10-jarige leeftijd:


Later

Het meisje werd groot en verruimde haar horizon. Psychologie was het wat ze studeerde. Nadien kreeg ze de kans te schrijven voor haar werk: droge, ietwat saaie medisch-wetenschappelijke artikels. Ze behaalde een lerarendiploma en hielp rokers te stoppen met wat ze graag deden. Ze stapte in het huwelijksbootje en al gauw speelden drie kinderen op het dek. Ze maakte duizenden foto’s tijdens hun reizen over de hele wereld.


Nu

Diep van binnen bleef iets sluimeren. En op 1 september (de symboliek!) ergens in deze eeuw zette de passie haar in lichterlaaie. Een vlaag van inspiratie opende de deur van een schrijvershol…

 

Lees ook het interview in de Nederlandse Boekenbijlage.

Foto’s kan u bekijken op mijn andere website/I kindly invite you to take a look at

www.nathaliestroobantphotography.com