Voorbije edities

Gedurende 3 voormiddagen werd met concrete, uitdagende en frisse oefeningen het schrijversbrein geprikkeld van beloftevolle tieners tussen 11 en 16 jaar. Lezend Vlaanderen mag op beide oren slapen. Met de talenten van deze toffe bendes uit Oosterzele, Lennik, Aalst, Vilvoorde en Tervuren is de toekomst verzekerd.

IMG_3647

Wat houdt de tienercursus in?

Deze schrijfworkshop is bedoeld voor wie niet zonder pen/papier of toetsenbord kan. Uit wiens brein altijd wel een idee floept voor een of ander verhaal. Voor tieners die popelen om echt kennis te maken met hun personages. Of  meer willen weten over hoe je zo een verhaal best opbouwt. Wordt het een nagelbijtertje of worstel je eerst nog even met de plot? Vertel je vanuit een ik, een hij/zij of wie weet een wij? Altijd al zin gehad om eens iets te schrijven, maar het komt er niet van? Dit is je kans.

Opgelet: deze intensieve cursus is niet zonder gevaar. We halen alle inkt uit je pen en/of laten je als een gek tekeer gaan op je toetsenbord. Be prepared!

 

Waar en wanneer kan ik deze workshop volgen?

De workshop wordt georganiseerd op aanvraag, gedurende 3 halve dagen of een crashcourse van 1 halve dag.

Wil je als school/organisatie deze workshop organiseren? Geef gerust een seintje.

IMG_3654

 

Enkele reacties

Ik dacht dat we drie dagen een verhaal gingen schrijven, maar dit was nog leuker * De lesgeefster was super en de groep was ook leuk * Ik vond het leerrijk, interessant en boeiend * We hebben op een leuke manier veel bijgeleerd * Het is een toffe, andere aanpak * Leerzaam en grappig * De lesgeefster was zeer enthousiast * Gezellig * Goeie afwisseling tussen theorie en spelletjes. Een aanrader! * Origineel * De opdrachten waren leuk omdat je met nieuwe dingen kon kennis maken * Drie halve dagen was een beetje te kort * Op een toffe manier gemaakt met veel doe-opdrachten *  Ik heb zeer handige tips gekregen * Ik vond het een lieve, vriendelijke lesgeefster * Ik heb veel tips en inspiratie gekregen om een verhaal te schrijven * Mocht het volgend jaar terug zijn, dan kom ik zeker terug *  Ze geeft aan iedereen aandacht, dat is ook super * Ik zou het met plezier nog een paar keer doen * Elke morgen keek ik er naar uit en als het gedaan was, kreeg ik de verhaaltjes maar niet uit mijn hoofd * Ze was heel leuk vooral omdat ze zelf ook  boeken schrijft * Alles werd in een leuk jasje gestopt * Ik denk/weet dat mijn schrijfstijl verbeterd is *

 

 

Oosterzele, zomer 2017: